Eesti kõige olulisemad loomeinkubaatorid

Eesti on juba aastaid silma paistnud oma tegusa ettevõtlusmaastiku poolest. Pea ühestki teisest riigist pole tulnud nii palju noori ettevõtjaid, ükssarvik-ettevõtteid ning startuppe nagu seda on Eesti puhul.

Sellise meeletu edu taga peituvad suuresti loomeinkubaatorid, mis annavad noortele ettevõtjatele korraliku hüppelaua. Loomeinkubaatoreid kutsutakse ka nö kasvulavadeks – need on paigad, kust saavad tuge sajad ettevõtjad iga aasta.

Millised taolised inkubaatorid on aga Eesti kõige olulisemad? Alljärgnevalt heidame pilgu peale mõningatele sellistele paikadele.

Tallinna Loomeinkubaator

Tallinna Loomeinkubaator on Eesti ettevõtluse meka. See pole mingi liialdus: tegemist on kõige olulisema asutusega, millega tasub liituda igaühel, kes vähegi soovib ettevõtlusega tegeleda.

Loomeinkubaatori juht on SA Tallinna Ettevõtlusinkubaatorid, ettevõte, mis sai alguse juba 2006. aastal. Loomeinkubaatori klientideks on eelkõige tehnoloogiavaldkonna ja disainivaldkonna ettevõtted – mood, digitaalne disain, ringmajandus ja muu taoline.

Inkubaatoriga käsikäes käib Tallinn Design House, mille näol on tegemist Eesti disaini esinduspoega. See on esimene selletaoline koht, kus on esindatud ainult Eesti disain!

Tehnopol Startup Inkubaator

Tehnopoli Startup Inkubaator on teine märkimisväärne asutus, mis lööb Eestis laineid ning aitab ettevõtjatele tuule tiibadesse anda. Inkubaatori kasvuprogramm on loodud eelkõige selleks, et toetada äsja alustanud startuppe. Programmi raames aidatakse näiteks eskaleerida ärimudelit, jõuda soovitud turule, korrastada lepinguid ja juriidilisi küsimusi ja lõpuks jõuda välisturgudele.

Startup Inkubaatoril on ka koostöötamiskeskused Tallinnas ja Narvas, kus saad töötada täiesti tasuta 24/7! Seega, saad olla kogu aeg inspireerivas töökeskkonnas ja suhelda teiste toredate ettevõtjatega.

See inkubaator keskendub eelkõige tehnoloogilistele äriideedele ning seega oodatakse liituma just taoliseid ettevõtteid, kellel on ka juba näiteks olemas prototüüp ja mõistagi suur motivatsioon tegutseda.

Startup Estonia

Startup Estonia on organisatsioon, millest on paljud ilmselt kuulnud juba ka meedia vahendusel. Startup Estonia on riiklikult algatatud programm, mille eesmärk on selge: toetada startuppe ning muuta Eesti riigiks, kus on igaühel hea ettevõtet arendada. Kusjuures, Startup Estonia vahendusel on võimalik hankida isegi Startup viisa, kui leiad näiteks EL-ist väljastpoolt endale andeka inimese, keda sooviksid Eestisse tuua.

Lühidalt kokku võttes: Startup Estonia tegeleb kõigega, mis puudutab vähegi Eestis startuppidega tegelemist ning ettevõtluse arendamist.

Need kolm organisatsiooni on parimad alguspunktid igale alustavale ettevõtjale, kellel on tagataskus mõni särav idee. Eesti on vaieldamatult üks parimaid kohti ettevõtlusega alustamiseks, seda nii maksusüsteemi, regulatsioonide kui ka kogu ärikeskkonna mõttes.

Miks mitte algust teha? Võta julgelt ühendust nende asutustega, kui sul on parasjagu mõni hea idee!